Familj #3 (STS)

Godmorgon!

Igår hände det grejer minsann! Var sjuk igår och låg i min säng och skulle försöka sova lite runt två tiden på dan och plötsligt ringer telefonen, ett 0017 nummer. Jag fattar ingenting och svarar yrvaket sen efter tag fattar jag att det är en au pair familj. Det roliga är dock att jag inte har fått något mail eller ngt alls. Men vi pratar på lite och allt låter superbra förutom att dom bor i Wachington DC och vill att jag kommer den 10 december! I vilket fall så kommer vi överens om att jag ska prata med övriga familjen på kvällen och det var lite nervöst, först pratade jag med pappan, sen derasd 13 åriga dotter, mamman igen, deras 17åriga son, pappan och sist au pairen. Det var kul men nervöst! Haha. Men hur mycket jag än gillade denna familjen så kommer jag bli tvungen att tacka nej iom. avresedatumet! Tyvärr.

Familj #3

Gifta: Ja
Antal barn: 2 på 13 och en på 17.
Bor: Wachington DC (4h ifrån N.Y)

Match? Nej tyvärr, kan inte åka förens januari!

Såhär tänkte jag!

FRÅGA
hej, följer din blogg! är intressant o följa din resa påväg in i au pair livet. ja ska oxå åka men dock inte förrän nästa år. har inte ens bestämt vilken organisation ja ska välja än. men hur går det för din? hittat du någon familj? vad har du lagt ut för kostander? hur tänkte du när du valde sts och si? lycka till

SVAR
Hej! Vad kul att du följer min blogg! Ännu mer kul att du bestämt dig för att åka som Au pair! När jag bestämde mig för att åka så gick jag väldigt hastigt fram (är sådan som person) så jag tog första bästa organisation som jag kom på, vilket i detta fallet var STS då. Det ångrar jag lite nu för hade jag varit lite mer påläst hade jag nog gjort annorlunda men så är det.

Idag håller jag på att gå med i Skandinaviska Institutet också därför att STS inte har gett mig det jag vill ha. Det kan bero på olika anledningar men det är mitt liv och jag tänker inte sitta på ändan och vänta, så är det.

Skandinaviska Institutet är suveräna, dom hjälper dig med allt, kollar igenom allt och hör av sig hela tiden. Jag skall på Intervju med SI nästa helg så det är så långt jag har kommit med dem. Hur det går med STS vet jag inte men jag vet att många har hat samma problem som mig, men som sagt det kan bero på olika anledningar att det har blivigt så.


Hittills har jag lagt ut följande kostnader

STS:

Programavgift 1990:-
Hälsoundersökning 700:-
Polisregister 172:-

SI:
Polisregister 172:-
Hälsoundersökning 1400:- (Helt galet pris och fattar inte varför vårdcentralen tog så mkt betalt men det har iaf inget med SI att göra)


Någon familj har jag inte än men jag jagar min drömmfamilj i NEW YORK!

Hoppas du fick svar på frågorna och Lycka Till när du skall åka!
Kram!



Om ett litet tag kommer fortsättningen på Checklistan!

Checklista -Au pair!

Okej nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort chacklistan INFÖR Aupair livet. Jag gör bara så långt som jag har kommit vilket är till matchningen i och med att jag inte har någon erfarenhet av något som kommer senare. Well, here we go..



Som sagt jag har ju inte varit Au pair ännu och kan inte tala om vad det innebär MEN man skall nog inte tro att det är en dans på rosor alltid. Att vara Au pair innebär ju att;

Du skall..
- vara beredd på att vara borta i 12 månader.
- vara beredd på att bo hos en främmande familj och anpassa dig efter deras hushåll.
- vara beredd på att jobba kvällar (och helger).
- vara beredd på att ta ansvar för andras barn.
- vara beredd på att köra bil i tät trafik som du inte känner till.
- vara beredd på att man kan känna sig ensam

MEN! Du skall ju också räkna med..
- att få upptäcka den Amerikanska kulturen.
- att få träffa massor av nya människor
- att få lära känna en ny familj
- att få lära dig engelska flytande.
OCH ha ett helt underbart år med massor av nya erfarenheter!



När du väl tagit reda på om du vill genomföra Au paur livet så skall du ju ta reda på om du kan och om inte vad du skall göra för att kunna.

För att åka som Au pir måste du..
- inneha körkort
- vara ostraffad (prickfritt polisregister)
- vara mentalt och psykiskt stabil/frisk.
- ha passat eller jobbat med barn som du inte är släkt med i minst 200 timmar (t.ex. passat barn 5h i veckan i 40v.)

Du bör också..
- kunna laga mat
- vara stresstålig
- tycka om barn
- ha lätt för att anpassa dig


Har du kommit såhär långt så är det ju bara att köra nu!:) Jag delar upp detta i små moment i rätt ordning så det skall bli lättare men förljande skall du göra för att komma till matchningen!


I dagsläget har vi 3 stora Au Pair organisationer; STS, Culture Care och Skandinaviska Institutet. Det är viktigt att hitta rätt organisation för rätt mål. Jag förklarar här nedan all information som behövs veta om samtliga.

Kostnader:


Övriga kostnader:
Polisregisterutdrag 172:-
Hälsoundersökning 600-1400:-
Internationellt körkort 230:-
Visum: 1050-1200:-

Vi börjar med det så kommer fortsättningen nästa gång!

Finns det något spec ni vill ha med så skriv det!:)






Kommer!

Jag håller på att fixa med checklistan och den kommer i dagarna! Nu ska jag till jobbet!

Ha en FIN dag!

Familj #2 (STS)


Vaknade upp imorse och kollade mailen som jag ALLTID gör och trodde inte att jag skulle ha fått någontning idag heller. MEN DET HADE JAG:) Ett mail från en singelmamma i N.Y! Dock verkade det som att hon ville att jag skulle jobba 24/7 och så skrev hon att dom räknade in mig i alla familje aktiviteter som dom skulle göra. Låter inte riktigt som min cup of tea! Jag jobbar gärna och följer gärna med på någon aktivitet och så men jag proriterar egen tid högt! Men hon skall ringa mig idag och då får vi se vad som sägs, uppdaterar självklart då:)

Gifta: Nej
Antal barn: 2
Bor: N.Y

match? nej, passade inte mig.

Ha en bra dag!

bloglovin
RSS 2.0