GODKÄND (SSI)



Whoho, finally! 2 veckor tog det men nu är jag godkänd med Skandinaviska institutet och äntligen kan det börja hända grejer! Nu hoppas jag att jag får min framtida familj nästa vecka så att allt är klart sen! Until then..

Btw, INTER EXCHANGE som jag åker med via STS är nog det sämsta jag vatt med om, punkt.

Telefonintervjun!

Okej är det något som jag har förstått är riktigt viktigt i den här Au pair proceduren så är det matchningen och telefonsamtalen. Men det är ju också det som är svårast. Efter att ha haft 4 matchningar och pratat med 3 olika familjer har jag börjat få grepp om hur det funkar. Dock blir jag ändå lika nervös varje gång någon ringer och glömmer bort alla frågor hit och dit. Därför tog jag mig nu tid att fixa något som jag kan ha stor nytta av nu när familjerna snart skall börja ringa via Skandinaviska Institutet; En checklista:



Den är säkert full av stavfel och konstigheter men jag har bara gjort den lite snabbt nu för min egen skulle. Fast sedan slog tanken mig att andra säkerligen har samma problem så ni får jätte gärna låna den och använda er av den!! Dom frågorna som står på svenska och inte är i fet stil är sådana frågor som jag personligen inte vill ställa antingen för att det låter oartigt eller för att familjen själv kommer att ta upp det.

Hoppas ni har någon nytta av den:)

Godnatt!

// 5 Måsten



Det här är vad jag vill uppleva i N.Y. Självklart vill jag väl se frihetsguddinnan och annat shit men det här kommer utantvekan först.

// VILL.ÅKA.NU


Jag börjar snart gråta, nästan iaf. Har suttit hela dagen och drömt mig bort till landet med stort L och dräglat över alla billiga saker. Jag använder i princip bara I.D till allt och här hemma ger jag 425:- / foundation i USA kommer jag att ge 180! ETTHUNDRAÅTTIOKRONOR!? Skrattretande.. Som bilden ovan allt där kostar 850:- i USA här hemma går det på runt 2500:- om man vill köpa det på en gång. 

Förlåt alla där ute som längtar lika mycket som jag, inte meningen att läska er ännu mer;)


// 5 billiga anledningar


Jag kan inte annat säga än att jag längtar så att jag håller på att dö och ångesten över att jag tackade nej till förra familjen är HUGE. Men jag förösker hela tiden intala mig själv att det kommer att dyka upp den rätta familjen för mig! Om ni undrar över bilden så är det 5 varor ur Forever21's sortiment. Sugen? Jag? Suck.

No

Tyvärr så blev det ett nej till denna familjen också. Dels för att jag vill inte vill åka med STS längre coh dels för att den familjen passade inte mig, vi klickade helt enkelt inte. Jag må vara petig men om jag skall vara ärlig så vill jag vara 100% säker i det jag gör. Nu vet ni det iaf:)

Familj #4 (STS)


Nu börjar den riktiga belsutångesten komma! Familj nr 4 har ringt och vi pratade i nästan 50min (pappan och mamman). Dom hade två flickor på 5 och 8 år, bodde i Hartsdale som är ungefär en timme utanför manhattan. Dom hade en bil som jag fick låna om jag behövde men fick inte köra för långt och bensinen skulle jag betala själv. När dom skulle på semester tog dom inte med sig au pairen vilket jag iof tycker är positivt. dom var intresserade av mig och skulle ringa idag igen. Dom vill redan matcha men man måste ha två samtal innan man går vidare tydligen. Jag tror jag kommer att säga ja till dom här men jag vet ju inte än när dom vill att jag skall komma.. får fråga det idag!

Familj:
Heery
Gifta: ja
Barn: female 5 & 8.

+: Var ledig alla helger och jag fick göra vad jag ville!
Jobbade bara mellan 2-7 på vardagarna.
Tillgång till bil

- : Delade badrum med barnen
Fick betala bensinen själv
Skulle städa toalett, nedervåning och barnens rum.

Nej nu när man ser det såhär så vet i sjutton.. haha. Varför kan jag aldrig ta ett beslut?

Hjälp.

En till familj! (STS)

Men dra på trissor! Idag fick jag ett samtal från USA från Inter Exchange i USA som STS jobbar med och dom förklarade att en familj från N.Y skall ringa mig i morgon. I'm super exited! Tänk om det är drömfamiljen?! Tänk om jag sitter där hos dom om 3 månader? Haha, nu ska jag nog inte ropa hej ännu men lite förväntansfull måste man vara! I övrigt har inte mycket hänt och imorgon skall jag jobba över till 9, working 9 to 9! Extra cash inför resan såklart:) Nähe hörrni, vi hörs imorgon när familjen ringt!


Svar på fragan angående om SI intervjun kommer! Promise!

Intervju med SI

Hej och Hallå allihopa!

Nu var intervjun med SI avklarad, skönt=) Den gick super och varade i ungefär 2h (vi var 2st). Fungerade i stort sätt som intervjun med STS bara det att jag fick lite mer frågor och så blev man bjuden på fika! Härligt.

Angående familjen från D.C så blev det ett slutgiltigt nej. Känndes så dumt dock för dom erbjöd sig att vänta till Januari fast dom behövde en Au pair den 10/12 och dom var beredde på att låta mig tjäna extra pengar så jag kunde åka till New York oftare om jag ville men i hjärtat känndes det inte rätt. Jag vill ju till N.Y, ingen annan stans.

Dessutom fick jag se idag att min ansökan är hos en familj i Hartsdale, NY, vilket är hur bra som helst men nu återstår det att se om dom hör av sig eller inte!

Nähe nu ska jag laga mat, fråga på om ni undrar något:)


Video

Men gud hur svårt skall det vara!? Haha, jag har försökt göra min Au-pair video i typ en timme nu men jag blir aldrig nöjd. Sen har jag värsta förkylningen också så jag håller på att nyser och snorar ALL the time. Vilket inte är så charmigt haha. Sen hur skall man göta videon? Skall man vara seriös, sitta rätt upp och ner och prata eller ska man typ göra som i the crib? haha.. "This is my refridgerator whit a lot of food, next were moving on to my cinema.." Haha, hade vatt kul ändå! Nej men man vill ju inte vara helt tråkig heller? Äh skitsvårt ju!

"Hello, dis is Debecca doing her Au-pair didio.. a-a-atchooo...hrm.. snörvel...am.." Typ.

Suck!

Well om jag får till en video så lovar jag lägga upp den här!


Man vill ju inte riktigt låta såhär haha..


bloglovin
RSS 2.0