Att börja om

Carolina:
Hej, när du blev medlem på Scandinaviska Institutet fick du göra om alla saker som du gjorde hos sts då?:)

Hej!:) Yes, jag får börja om från början igen, tyvärr. Men allt handlar ju om att de vill ha allt på deras papper. Personliga brevet kan jag ju köra på samma om jag vill, det spelar ingen roll. Däremot vill inte SSI ha några kollage så man publicirera bara upp bilderna. Hälsoundersökning, referenser, polisregisterutdrag och kopior m.m måste göras igen! Men när du redan gjort allt en gång så går det ganska kvickt och vill man det tillräckligt mycket så tycker man inte ens att det är jobbigt tror jag inte!:)

Om någon som funderar på att åka som Au pair och vill ha en koll på vad man skall göra inom STS och SSI så kan jag lägga upp en smidig checklista om det skulle vara bra kanske? Kan vara kul och se hur mycket det rör sig om. Men jan kan inte lägga upp något om Culture Care för jag kan ingenting om dom!:)

Let me know!


Scandinaviska institutet

Jo nu är jag med i Scandinaviska Institutet också! Jag ville ha mer alternativ öppna för det är trots allt min framtid det gäller! Men missförstå mig inte för STS har inte gjort ngt dåligt dom hade helt enkelt inga familjer dit jag ville så dår fick jag göra såhär! SSI (scandinaviska) är super trevliga och verkligen engagerade, dom sa att dom hade många familjer i området så det skulle inte bli några problem! That's my kind of music! Det tråkiga är bara att man får börja om från början med polisregister och hälsoundersökningar.. sucks. Men så värt det:)

Later..

Är det ett skämt?



Hej allihopa!
Hoppas allt är bra med er och att allt funkar som det ska! Jag är fortfarande utan match och hoppas fortfarande på att det ska dyka upp en drömfamilj! Sedan Sts sa att dom inte hade några familjer i New york har jag stor lust att kanske gå med i SSI också bara för att vidga vyerna lite men jag får se!

Något annat som är väldigt konstigt är att idag när jag var inne på min gammla hotmial så hittade jag ett mail som jag hade fått idag från en "host-family". Familjen måste ha sett mig på en au pair sida som jag la upp mig på för över ett år sedan. I vilket vall så fick jag en chock när jag läste igenom mailet! Det måste ju vara ett drömmsenario för vilken Au pair som heslt att får vara en del av denna familjen i ett år. Dock är det ju inte helt hundra min dröm så jag blev inte överlycklig men jag vet att många drömmer om LA och att ha en pool i trädgården. I vilket fall så vågar jag typ inte tro att mailet är sannt, låter nästan lite för bra! Men klart jag svarade!

Kika själva och se vad ni tror? Orkar ni inte läsa hela så läs bara det fetstilta så får ni en bra sammanfattning!

Dear AuPair ,
This is ******** & *******, ********* our 3 year old son, ******* our almost 4 year old toddler and Max our dog writing to you from sunny Southern California. We live in 832 Summer Oaks Rd, right next to Laguna Beach in Orange County, about 60 Miles south of Winter Garden USA Florida very close to the beach. When it comes to us you get a blend of different cultures! My husband moved here from Germany about 7 years ago, so he speaks German too. I am American, born and raised here in Southern California and at home we speak English.

We are a happy, easy going family who likes to have a lot of fun. We live in a very nice & big home, close to the beach, where you will have your own bedroom & bathroom, TV with DVD & VCR, and we will also provide you with your own cell-and Highspeed Internet and you will also have your very own car. We have a big swimming pool & jacuzzi in the garden as well as another swimming pool down the street in our community which you can also use. Weusually travel at least 3-4 times a year, mostly to Hawaii, the Caribbean and in the summer we always go to Europe (France, Italy & Spain) and we would be happy to take you with us on our trips.

Since we have great weather here in California most of the time during the whole year, there is plenty for you to do in your free time. There are lots of shopping malls, parks, restaurants, sports facilities (Tennis & Fitness Club) and of course “The Beach” !!. There are also different colleges and universities close by where you could enroll in educational and/or cultural courses. So if that sounds interesting to you, just drop us an email and feel free to ask us anything you would like to know !

I have an apartment room for he/she that would be taking care of my kids in my house and i will be paying you US$2000 for every four weeks and a pocket money of US$760 per week for the buying of some things for your self and i will also be responsible for some of the money for your flight ticket .And the working hour is just 8 hours per day and your responsibility in my house is just to take care of my kids, cooking ,taking them on shopping?

Ja så stod det och jag svarade och vi får se vad som händer egentligen!

Nu ska jag sova!
Kram på er!



Alexander:
Tack snälla du, vilka värmande ord! Det kommer säkert gå super den dagen du vill åka också! Tack igen för de fina orden, känns bra att höra i dessa dö-tider. Sköt om dig!

Open


Okej, nu har jag öppnat upp mig så jag kan ta emot familjer från HELA usa. Känns både bra och dåligt. Jag vill ju egentligen bara till New york men om det nu dyker upp en super familg i Chicago, Wachington eller likn. kan jag ju kanske få det bra där och kanske förlänga sedan efter ett år och flytta till New York, who knows. Varför jag öppnade upp var flr att Sts för tillfället inte hade några värdfamiljer i New York vilket var tråkigt men så är livet.


Carolina: Tack så jätte mycket! Ja visst är det skönt att känna att man inte är ensam! Varför har det inte blivit match med dem familjerna då? Hoppas du hittar rätt snart!:)

Jag är en av dom


Hej hörrni! Nu har jag förstått att jag är en av dom som kommer att få vänta länge innan den rätte dyker upp. TRåkigt nog. Ingen mer match so far och igår ringde jag sts som skulle skicka mail till usa för att kolla läget. Vi får väl se om det händer något, vilket jag betvivlar. Men i vilket fall så känns det bättre att dom kollar lite på det. Well, tänke bara att ni skulle veta det! Och nu lät jag jätte negativ men det är jag inte! Jag tror och hoppas fortrarande, inte i samma rusande fart bara! haha


Aupair guiden!


Men gissa om jag blev glad när jag hittade en sida som hette Aupairguiden.se. Det står verkligen ALLT där. Allt om hur det är att lämna pojkvännen, test om du passar som au pair, ett stort au pair foum och mycket, mycket mer! Du hittar sidan HÄR.

Not this one..

Loggade precis in på min mail och fick detta beskedet:


Rebecca,

I regret to inform you that we have chosen another au pair to come to our family in November.  I know it is hard, but please understand that you are an amazing person and would have fit perfectly into our family and done an amazing job.  I have given InterExchange my best recommendation based on our screening of you and would be shocked if another host family does not choose you promptly.

 

Så kan det vara!:) Bara att hålla huvudet högt och kämpa (läs: vänta) vidare:)


Tjuhu!

I väntans tider alltså! Som ni förstår har inte familjen ringt ännu men jag antar att dom ringer ikväll:) Skickade precis ett mail till där jag skrev att dom kunde ringa när som helst och så skrev jag med mitt hemnummer då dom bara har haft mitt mobil nummer innan. Känns lite som att jag har gjort mig ett namn hos den familjen och det är bra! För syns man inte så finns man inte;) haha.

Later:)

Update



Kontroll freak som jag är så var jag tvungen att ringa upp sts och höra om läget lite. Jag pratade på med om familjen som ringt mig and so on. Och allt var helt i sin ordning:) Sara på sts berättade också att denna familjen hade begärt extra lång tid med min ansökan och var väldigt intresserade av mig. Det va kul och höra men jag vågar verkligen inte ropa hej ännu för jag kommer bli så ledsen om dom inte vill ha mig! For sure. Så dom kommer att ringa antingen idag eller i morgon och jag väntar bara på att klockan skall bli sent haha! CALL ME! Detta och julafton måste vara den värsta tiden för au pairer, det är ju sjukt jobbigt att inte veta någonting om någonting. men men:)

Skriver igen så fort familjen ringt:)

Första telefonsamtalet

Ja, hujeda mig! Familjen från NY skulle ju ringa mig i tisdags så jag hade förberett frågor och stressat hem från jobbet för att ta emot deras samtal men icke, det var ingen familj som ringde. Jag trodde direkt dom hade gett upp mig och förberedde mig på att gå vidare. Men så i fredags när jag är som mest stressad så ringer mobilen och jag ser att numret börjar på +019 eller nått och jag får lite smått panik. Trots att jag vet att det inte är ett svenskt nummer så svarar jag "Hej det är Rebecca" haha så jäkla trög. Men jag typ blev så nervös och hamnade i typ chocktillstånd. Jag snubblade på orden, sa fel saker och lät allmänt fummlig. Det är ett mirakel om jag skulle ha tur nog att få denna familjen. Herregud.

Men i alla fall, dom lät hur bra som helst och dom sa att jag skulle få vara ledig helger och ha egen bil vilket är ganska viktigt för mig. Dom frågade mig om jag var duktig på att köra m.m och jag försökte svara så gott jag kunde. Det är inte lätt alltså. Hur som så skulle dom prata med lite fler tjejer och skulle ringa tillbaka till mig i mitten på denna veckan. Jag vill verkligen ha denna familjen så jag hoppas på att dom vill ha mig också! haha så desperat det lät:) Skickade ett mail till värdpappan igår där jag tryckte på lite till och skrev att jag verkligen tyckte att dom verkade bra osv. , hoppas det gör nytta haha;)

Nähe nu ska jag ta min medecin, har lyckats dra på mig en urinvägsinfektion. Härligt, härligt:) not.

Familj #1 (STS)

JAAAAAAAAAA!!!

Familj med 2 barn i White planes, New York!! Jag är så glad så ni kan fan inte fatta! Dom skall ringa imorgon och jag lovar att berätta mer då:)

!!

 

Gifta: ja

Antal barn: 2

Bor: White plains, N.Y (45min utanför manhattan)

 

Match? Nej dom hittade en annan äldre au pair.


bloglovin
RSS 2.0